De Children / Teens in Worship Foundation in Ghana

De Children / Teens in Worship (CTIW) Foundation is een christelijke stichting opgezet in Ghana door de Ghanese Mark Addo en zijn Nederlandse vrouw Petra van Liere-Addo. Deze stichting is al meer dan 7 jaar actief. Ze reikt op praktische manieren uit naar arme bevolkingsgroepen op het Afrikaanse continent en door verschillende projecten.

Het doel van de Stichting is om de wereld te laten Gods liefde te laten ontmoeten. Zijn gerechtigheid heelt ieders gebroken hart, geeft mensen een reden om te leven en hoop voor morgen.

De liefde van God is iets waar onze wereld naar blijft zoeken, maar iets dat veel mensen niet kunnen vinden omdat ze niet weten wie Jezus Christus is. In de wereld zie je veel oorlog, geweld. We zien een wereld vol crisis en egoïsme heeft de overhand gekregen omdat de mensheid heeft gefaald een goede weergave van Gods liefde op aarde te laten zijn. Dit is waarvoor hij ons in Zijn beeld geschapen heeft. Veel mensen leven in onrust, pijn, angst, zonder barmhartigheid, zonder medeleven en ze missen Gods liefde. De vrede van God die alle verstand te boven gaat (Filippenzen 4:7), is de enige hoop op vrede en liefde voor onze volgende generatie.

We streven ernaar om elke generatie te bereiken met het evangelie van Jezus Christus, met een speciale focus op kinderen, tieners en de jeugd. Dit doen we onder andere door:

Love-Outreach projecten
• Het produceren en van de christelijke televisieprogramma’s Children In Worship TV en Teens in Worship TV, die worden uitgezonden op de Ghanese nationale televisie om de jonge generatie te helpen ontdekken wie God is en te groeien in hun relatie met Jezus Christus;
• Evangelisatieprojecten waarbij kinderen en tieners het Woord en de Liefde van God delen met mensen in lokale gemeenschappen in onderontwikkelde gebieden;
• Projecten waarin we kinderen en tieners begeleiden om de Heere God te leren kennen en ervaren door aanbidding en gebed.

Helpende-Hand projecten
• Hulp met het betalen van schoolgeld van een kind/tiener uit arme families;
• Ondersteuning van achterstallige en onderontwikkelde scholen om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren;
• Sponsoring of donatie van een fiets aan een kind/tiener in een afgelegen gebied zodat hij/zij makkelijker naar school kan;
• Ondersteuning van kinderen/gezinnen in een kwetsbare gebieden zodat zij toegang kunnen krijgen tot eenvoudige maar betrouwbare gezondheidszorg;
• Hulp aan achtergestelde gemeenschappen waardoor zij toegang krijgen tot verbeterde sanitaire voorzieningen zoals toiletten en drinkwater om levensbedreigende gezondheidsrisico’s te voorkomen.