Projecten

HAMIN werkt samen met Siam Care om hun missie en visie te volbrengen. Siam Care bestaat uit een team van medewerkers in Bangkok, Phang Nga en Mukdahan. Vanuit deze plekken bereiken ze hele Thailand en werken ze aan de volgende projecten:

  • Familiezorg
   Families zijn het fundament van een samenleving. Zeker in de Thaise cultuur. Daarom bouwen we aan lange termijn relaties met hulpbehoevende gezinnen. Ons doel? De gezinnen zo toerusten dat ze uiteindelijk zelfstandig kunnen functioneren, zonder onze hulp. We ondersteunen op allerlei gebieden; van psychosociale hulp tot het bemiddelen van maatschappelijk bijstand. Van ze helpen aan een baan tot het reguleren van medicijnen.
  • Kindsponsoring
   Kinderen zijn weerloos en afhankelijk. Als ze niet naar school kunnen missen ze de basis om een stabiele toekomst op te bouwen. Er is niet altijd voldoende geld om naar school te gaan. Bijvoorbeeld omdat ouders aan Hiv zijn overleden en opa en/of oma te weinig verdienen. Kinderen moeten dan zo snel mogelijk gaan werken om zichzelf financieel te ondersteunen. Hierdoor blijven ze ongeschoold. Omdat de kinderen zelf vaak ook zijn besmet herhaalt de vicieuze cirkel zich.
  • Gevangeniswerk
   In Thailand sta je als Hiv-besmette gevangene onderaan de ladder. De leefomstandigheden van een gevangene zijn erg slecht, morele support is er niet of nauwelijks. We bezoeken hen omdat God van iedereen houdt. En dat vertellen we ze. We bieden morele steun, soms door simpelweg een luisterend oor te bieden. Ook informeren we hen over hun rechten als gevangene en geven voorlichting over Hiv. Veel mannen ontdekken pas in de gevangenis dat ze besmet zijn. Soms zoeken we contact met de familie van een gevangene, en regelen een bezoek. Siam-Care is de enige hulporganisatie die actief is in de ziekenhuisgevangenis in Bangkok.
  • Voorlichting
   Na Laos heeft Thailand de meeste tienerzwangerschappen in heel Azië. 1 op de 20 meisjes tussen de 15-19 wordt zwanger. Ook raken er jaarlijks duizenden tieners besmet met Hiv. Ouders en docenten praten liever niet over seks en dus blijft het probleem bestaan. Siam-Care heeft daarom een voorlichtings programma, gericht op verschillende lagen van de samenleving: van scholieren en tieners tot docenten en kerkleiders.
  • Sieraden verkoop
   Vrouwen die moeite hebben om aan een baan te komen, kunnen deelnemen aan Siam-Care’s crafts-programma. Hier maken vrouwen sieraden en andere gebruiksvoorwerpen.Ze verdienen eigen inkomen, worden zelfstandiger en krijgen hun waardigheid terug. Siam-Care investeert in een startkapitaal, adviseert hoe de vrouwen hun spullen kunnen verkopen en helpt mee in de daadwerkelijke verkoop.